Kineziotape

A kinezio tapasz a bőrhöz hasonlóan rugalmas pamutanyag. A gyógytorna kiegészítő terápiájaként hatását a ragasztási technikák segítségével fejti ki.

A kineziológiai tapasz gerinc- és végtagfájdalmak, húzódások, sportsérülések rehabilitációjában nyújt segítséget. A szalagot és a ragasztási módszer alapját dr. Kenzo Kase, japán kiropraktőr dolgozta ki. Nagyon fontos a tapasz szakszerű felragasztása, mert csak így érhető el a kívánt hatás, mely lehet erősítő, korrigáló, regeneráló. Támogatható vele izom, ízület , ideg.

A tapasz a bőrre ragasztva segít a normál izomtónus kialakításában, javítja a vérkeringést, csillapítja a fájdalmat. Szövetemelő hatása révén csökkenti a gyulladást, normalizálja a nyirokelfolyást, ezáltal csökkenti a lábdagadást.

Használata nem jár fájdalommal. A kineziotape széles körben alkalmazható, hatékony és biztonságos gyógyítási módszer: nem tartalmaz vegyi anyagokat, rugalmas, így nem akadályoz a mozgásban, légáteresztő.

A szakszerűtlenül felragasztott tapasz nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, ezért célszerű szakember segítségét kérni a megfelelő hatás elérése érdekében.

06-30/234-0724
Fekete Ágnes gyógytornász