Kismama torna

Javítja az állóképességet, felkészíti a várandós nőket a szülésre. Segít elérni, hogy a szülés kevesebb fájdalommal, könnyebben történjen.

A szülés még a legedzettebb női szervezetet is megviseli. A kismama torna segítségével sokat tehetünk az érintett izmok megerősítéséért, az ízületi mozgás megtartásáért, a fájdalom csökkentéséért, felkészít egy félelemmentes, sima szülésre.

A kismama torna a speciális gyakorlatoknak köszönhetően elsősorban azokat az izmokat erősíti, amelyek fokozott igénybevételnek vannak kitéve a terhesség és a szülés ideje alatt. A hát, a medence, a far és a gát izmainak erősítésével érjük el, hogy a szülés könnyebb legyen. A gyakorlatokkal fokozzuk a szalagok és az ízületek stabilitását.
A kismamatornával elsajátíthatók a vajúdás során alkalmazandó légzéstechnikák.

Babavárás idején a növekvő testsúly miatt egyre nagyobb terhelés éri a gerincet. Sokan erős derék- és hátfájással küzdenek ebben az időszakban. Ezek a fájdalmak jelentős mértékben csökkenthetők – akár meg is szüntethetők – a kismama torna segítségével.

A kismama torna célja egy egészséges, feszültségmentes terhesség támogatása a 12. terhességi héttől az utolsó pillanatig. Fontos, hogy kismama tornát teljes felelősséggel és megfelelő szakmai tudással csak gyógytornász tarthat!