McKenzie-terápia

Ismerje meg a gerinc kezelésének egyik leghatékonyabb módját. Önnek is ajánlom a módszert, melyet a világ 40 országában hatékonyan alkalmaznak.

A Robin McKenzie által kidolgozott terápia a gerinc kezelésének egyik leghatékonyabb módja. A módszer a páciens által önállóan is kivitelezhető gyakorlatokra épít, így a beteg a kezelések aktív résztvevőjeként maga is képes befolyásolni a fájdalmat és a gyógyulási folyamatot. Gerincsérv, lumbágó, kisugárzó fájdalom és zsibbadás esetén egyaránt egyaránt hatékony a McKenzie-terápia. Szakszerű alkalmazásával akár a műtét is elkerülhető.

A terápia a beteg alapos kikérdezésével, a fájdalom okának kiderítésével kezdődik. A páciensnek meghatározott mozdulatokat kell végeznie, amelyekből megállapítható, hogy a mozgás hatására a fájdalom csökken vagy erősödik? A tapasztaltaknak megfelelően a terapeuta személyre szabott gyakorlatokat ajánl a páciensnek. A McKenzi-terápia segítségével már egy-két kezelés után javulás érhető el.

A McKenzie-módszert csak a megfelelő képesítéssel rendelkező gyógytornászok és orvosok alkalmazhatják. A szakképzettséget igazoló bizonyítványt a nemzetközi McKenzie Institute International vagy a Magyarországi McKenzie Intézet tanfolyamán lehet megszerezni.

06-30/234-0724
Segítségre van szüksége? Hívjon fel! Fekete Ágnes McKenzie-terapeuta