Intim torna

A gátizomzat gyengülése számos kellemetlenséggel jár együtt. Az intim tornán elvégzett célzott gyakorlatok segítségével a gátizmok ereje és egészsége is megtartható.

A gátizomzat a medence alsó kimenetét lezáró izmos, kötőszövetes képlet. Feladata a kismedencei szervek tartása fokozott hasprés mellett is. Ugyanakkor fontos, hogy könnyen ellazítható legyen, például szülésnél, székletürítéskor. A gátizomzat gyengülését sok minden okozhatja, leggyakrabban azonban a terhesség, illetve szülés után, vagy a menopauza idején gyengülnek el az izmok. A kellemetlen tünetekkel később pedig akár komoly betegséggel is szembe kell nézniük azoknak, akik félvállról veszik a jelentkező problémát.

A gátizmok gyengesége esetén jelentkezhetnek vizelettartási problémák, szexuális zavarok, nőgyógyászati elváltozások, például: méhsüllyedés, méhelőesés, hüvelyfali beboltosulás, hüvelyelőesés. Intim tornával megelőzhetőek a problémák és megőrizhető a kismedencében levő szervek egészsége.

Férfiaknak is érdemes megtanulni az intim tornát, hiszen ma már köztudott, hogy az erősebbik nem is számos testi problémától szabadulhat meg, ha alkalmazza a gyakorlatokat. Nem csak a potencia növelése végett hasznos a férfi intim torna, alkalmazásával megelőzhetőek vagy megszüntethetőek a prosztataproblémák, amelyek a férfiak felének nehezítik a mindennapjait idős korban.